Tjørnuvík

Tjørnuvik ligger nord på Færøernes største ø, Streymoy, i bunden af en dalslugt – lige ud til Atlanten. Derfor lyder brænding næsten konstant i bygden. Der er 55 kilometer til Tórshavn.
  • Tjørnuvik er en af Færøernes ældste bygder. Arkæologiske fund tyder på, bygden har været beboet siden år 600, men først i 60’erne blev den vejfast med Tórshavn.
  • Bygden har godt 50 indbyggere. Bygdens lille skole lukkede i foråret 2012. Indbyggerne arbejder overvejende inden for fiskeri, landbrug og håndværk. De er fælles om de får, som græsser på fjeldene omkring bygden. Et par timers vandring over fjeldet fra Tjørnuvik ligger en stejl klippeø, Stakkurin, hvor indbyggerne også holder får. Man kommer over til klippeøen med en wirebane ca. 130 meter over havet. Hen over sommeren er der flere ture for turister til Stakkurin.
  • Omkring 2008 blev Tjønuvik godkendt til grindefangst. Siden er flere grinde taget ind i Tjørnuvik.
  • Bygden har  en lille souvenirbutik, som er åben om sommeren. Her kan man også købe en kop kaffe. Den ligger ved det lille torv, hvor man også ofte vil finde Hans Ebern Heinsen, der sælger kaffe og vafler og virker som guide for turister. Ved vandet finder man Sand Café.
  • Og så er Tjørnuvik den sidste bygd på Færøerne, hvor man rigtig holder fast i den gamle færøske Kingosang.